Brassi

Brassi eli alakerta karvoilla vai ilman?

Brassi

Brassisokerointi eli brasilialainen sokerointi tarkoittaa, että alakerran karvat poistetaan sokeroimalla kokonaan niin edestä kuin pepun puolelta. Toki eteen osa haluaa jättää ns. kiitoradan. Alakerran putsaaminen kokonaan karvoista aiheuttaa välillä hyvinkin mielenkiintoista keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Tosin nuo vastaan väittävien perusteet ovat joskus hyvinkin erikoisia ja ainakin itse mietin mihin nuo mielipiteet perustuvat.

Itse olen jopa kuullut kommentin ”Miksi aikuinen nainen haluaa näyttää pikkutytöltä?” 🙁 Tämä kysymys veti jopa minut sanattomaksi, koska en ainakaan itse ole koskaan asiassa nähnyt tällaista pointtia. Enkä usko, että kukaan muukaan itsensä posliiniksi sokeroiva ole edes sekunnin sadasosaa näin ajatellut.

Alakerran karvat suojaavat totta vai tarua?

Alakerran karvanpoistoa vastustavat perustelevat monesti kantaansa sillä, että alapään karvoitus suojaa herkkiä limakalvoja hankaukselta ja ”pöpöiltä”. En käy asiasta sen enempää kiistelemään, sillä jokainen saa tässä asiassa pitää mielipiteensä. Mutta tieteellistä faktaa asiasta ei kuitenkaan tunnu löytyvän, joten itse taas tukeudun omiin kokemuksiini, jota on kertynyt jo 15 vuoden ajalta.

Oman kokemuksen mukaan, johon luen omani ja asiakkaideni kokemukset, niin esimerkiksi hiivatulehdukset ovat vähentyneet ja itsellä kokonaan loppuneet, kun alakerran karvoitus on poissa. Ilman karvaa on helpompi huolehti alakerran hygieniasta. Toki pitää aina muistaa, että yleensä asiat ovat monen tekijän summa ja esimerkiksi alakerran riittävä tuulettaminen eli esimerkiksi nukkuminen ilman pikkupöksyjä auttaa alakerran hyvinvointia.

Sheivaus vs sokerointi alakerrassa

Sheivaus on yleinen tapa poistaa karvat alakerran alueelta mutta ei välttämättä se helpoin ja turvallisin. Tällä alueella kun iho on ohutta ja juurikin alakerran alue on se jonne sitä karvatupentulehdusta sheiverin jälkeen helpoiten tulee.

Sokerointi on toki kivuliaampi tapa, mutta kun karva irrotetaan karvatupesta pysyy iho sileänä pitkään ja karvankasvu vähenee ja karva ohenee pikkuhiljaa. Koska karva poistetaan brassi sokeroinnissa karvan omaan luonnolliseen kasvusuuntaansa karva ei niin herkästi katkeile kuten esimerkiksi vahauksessa. Näin ollen riski karvatupentulehduksellekin on brasilialaisessa sokeroinnissa pienempi.

Sokerimassa ei brassi sokeroinnin aikana tartu kiinni ihoon vaan ainoastaan karvaan ja kuolleeseen ihosolukkoon. Joskin totuus on, että kun alakerran karvoja poistetaan sokeroinnilla voi varsinkin ensikertalaisella tuntua, että koko alakerta lähtee sokerimassan mukana. Näin ei kuitenkaan käy ja seuraavat sokerointikerrat ovat huomattavasti helpompia. Ja mikä parasta kipu tuntuu vain sokeroinnin aikana ja lopputulos eli silkkinen iho palkitsee sokeroinnin jälkeen.

Vastaus kysymykseen karvoilla vai ilman

Pääsia kuitenkin viimekädessä on, että sinä itse päätät oletko onnellinen luomutilassa, hieman siistittynä vai posliina 🙂 Karvojen poistoa ja siistimistä ei todellakaan pidä tehdä kenenkään muun mieliksi vaan ainoataan sinun oman itsesi takia ja siksi, että sinä itse nautit kehostasi sellaisena minkä linjan itse sitten valitsetkin. Muut saavat rauhassa pitää mielipiteensä ominaan eli ollaan onnellisia karvoilla tai ilman 🙂

×