Sokerointi

Sokerointi. Mitä se on?

Ikuinen karvasota?

Ihminen ja varsinkin nainen on kautta-aikojen pyrkinyt eroon ihokarvoituksestaan. Jo muinaisessa Egyptissä ylhäisönaiset poistivat karvoitustaan. Karvojen poistamisen syynä on usein ollut kauneus, mutta lisäksi hygienisistä syistä karvoja on poistettu. Keskiajalla karvat poistettiin syöpäläisten torjumiseksi. Sokeroinnin juuret ovat Lähi-Idässä, missä se on ollut käytössä vuosituhannet.

Sokerointi

Sokerointi on vahaukseen verrattuna iholle hellävaraisempi, koska massa ei tartu kiinni ihoon vaan ainoastaan ihokarvaan ja kuolleeseen ihosolukkoon ja tämän vuoksi se sopii todella hyvin myös herkkäihoisille karvanpoistomenetelmäksi. Sokeroinnissa karva poistetaan karvan kasvusuuntaan, joten ihoärsytystä on vähemmän eikä sokerointi aiheuta niin paljon kipua kuin vahaus. Lisäksi ihokarva irtoaa sokeroidessa paremmin tupestaan eikä katkeille, juurikin tuon kasvusuuntaisen irrotustavan vuoksi.

Sokeroinnin hyödyt

Sokeroinnissa siis sokerimassa levitetään vastakarvaan ja irroitetaan karvan omaan kasvusuuntaa eli myötäkarvaan. Samalla kun ihokarvoja poistetaan kuoriutuu kuollut ihosolukko ja iho tuntuu ihanan pehmeältä.

Sokeroinnilla voidaan poistaa tehokkaasti ihokarvat kaikilta ihoalueilta ja iho pysyy sileänä pitkään. Säännöllisellä sokeroinnilla karvankasvu vähenee ja karva ohenee, joten pikkuhiljaa myös sokerointiväli pitenee. Sokerimassa etuna on myös se, että massa on vesiliukoinen, joten massan saa hyvin pois vedellä iholta ja eri pinnoilta, jos massaa joutuu muuallekin kuin iholle 🤗

Sokerimassat ovat vegaaneja ja ne eivät sisällä mitään ylimääräisiä kemikaaleja vaan ne valmistetaan luonnon omista raaka-aineita🍀

×