Aloevera, luonnon ihmeaine

Aloeveraa ei todellakaan turhaa kanna mainettaan upeana ihmeaineena niin luonnonlääketieteessä kuin kauneudenhoidossa. Itse olen jo vuosikymmet uskonut aloeveran moniin hyödyllisiin vaikutuksiin, mutta tätä blogia kirjoittaessa ajattelin tunkeutua pintaa syvemmälle ja voi tätä tiedon ja ylistyksen määrää.

Yritän nyt kiteyttää tämän tietotulvan tähän blogitekstiin, joten varmasti joudun tiivistämään ja jättämään jotain poiskin, jottei tästä tule eepos.


Aloeveran historiaa

Tämä yksi mytologinen tarina oli pakko jakaa, vaikkakin tietoa sen todenperäisyydestä ainakaan itsellä ei ole, mutta tarina itsessään mielenkiintoinen.

”Timanfaya on tulivuori Lanzarotella. Se purkautui syyskuussa v. 1730. Juuri silloin vietettiin rikkaan perheen pojan ja lääkekasveja kasvattavan perheen tyttären häitä. Pahaksi onneksi häätanssin aikana alkoi purkaus, joka syöksi isoja lohkareita, joiden alle morsian jäi. Sulhanen otti hädissään maasta raudasta taotun 5-piikkisen atraimen ja väänsi lohkareen pois rakkaimpansa päältä. Hän lähti kauhuissaan etsimään apua pitkin Timarfayan laaksoa verta vuotava ruumis ja atrain kädessään. Lopulta hän katosi maasta nousevan höyryn ja tuhkan sekaan.
Tuolloin oli täyden kuun aika ja kuun valossa henkiin jääneet kyläläiset näkivät sulhasen hahmon korkealla kukkulalla atrain kädessään ja kuulivat sydäntä särkevan tuskan huudon ja näky häipyi. Silloin he sanoivat yhteen ääneen: ”Piru parka ”.Morsiamen veripisaroista kasvoi alueelle kaikki perheen kasvattamat lääkekasvit. Erään niistä kyläläiset nimesivät nuoren avioparin muistoksi: Miehen nimi oli Aloe ja vaimon nimi oli Vera! Myöhemmin alueen kunnostuksen aikana miehen ruumis löytyi ja hänellä oli edelleen atrain tiukasti sormissaan.
Kanarialla on yleensä paikkojen nimien takana jokin tapahtuma, henkilö, tarina. Tästä on säilynyt Timanfayan piru ja tuo tuttu kasvi Aloevera”


Aloeveraa on käytetty mm. Antiikin Kreikassa ja Roomassa, Kiinassa jne. ja löytyypä siitä mainintaa myös Uudesta ja Vanhasta Testamentista (joh 19:39). Mutta moni muistaa aloeverakasvin myös omasta kodista. Aloeverakasvin lehdellä on kotona hoidettu pinnallisia haavoja. Sillä on siis jo kauan sitten tiedetty olevan iho-ongelmia rauhoittava vaikutus.


Aloeverakasvi

Aloeverakasvi on monivuotinen mehikasvi. Aloevera on alunperin kotoisin Välimeren ja Pohjois-Afrikan alueelta, mutta kuten jo tuossa historiikkiosiossa kävi ilmi on se tunnettu monissa maanosissa. Aloeverakasvin lehdet varastoivat vettä hyytelömäiseen solukkoon. Itse aloevera on kirkasta, geelimäistä nestettä, joka sisältää kymmenittäin hyviä ainesosia mm. runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita jne., jotka tekevät siitä erinomaisen ihonhoitotuotteet niin luonnonlääketieteen kuin kauneudenhoidonkin näkökulmasta.

SunSugaring Aloeverageeli

SunSugaring Aloeverageeli on 98% aloeveraa ja on tarkoitettu käytettäväksi sokeroinnin jälkeen rauhoittamaan ihoa. Aloevera Geelimme on hyvin kevyt ja imeytyy nopeasti, joten ikävää kosteaa pintaa ei jää ja tuotetta tarvitsee käyttää kerrallaan hyvin maltillisesti.

Aloeverageeli on antibakteerinen, joten samalla, kun se tehokkaasti rauhoittaa ja viilentää sokeroitua iho se myös ehkäisee tulehdusriskiä. Toki sokeroinnin jälkeen tulee muistaa tuo puolen vuorokauden kielto hikoilulle. Vaikka Aloeverageelimme ehkäisee tulehduksia ei sekään ihmeitä voi luvata vaikka ihonhoidon ihmelääke onkin. Ja mikä parasta SunSugaring Aloeverageelissä ei ole käytetty hajusteita eikä väriaineita ja tuote on täysin vegaani.


Aloeverageelimme käyttötarkoitus ei kuitenkaan rajoitu vain sokeroinnin jälkeiseen ihon hoitoon, vaan geeli toimii arjessa moniin ihovaivoihin. Kesällä se rauhoittaa tehokkaasti auringonpolttamia ja on sen vuoksi loistava valinta After suniksi. Lisäksi aloeveralla on tehokas vaikutus hyttysenpuremien aiheuttaman kutinan rauhoittajana. Lisäksi Aloeverageeli rauhoittaa ihon muitakin kutinaoireita sekä rauhoittaa punoittavaa ihoa. Ihon itsehoidossa kotona on kuitenkin hyvä pitää terve järki mukana kun kyseessä on iho-ongelmien hoito eli liikaa ei kannata kotona ryhtyä ”tohtoroimaan”.
Aloeveran kauneudenhoidossa


Sokeroinnin jälkeen aloeverageeli rauhoittaa ja viilentää ihoa tehokkaasti ja koska se sisältää salisyylihappoa ehkäiseen se samalla myös tulehduksia. Aloevera on kuitenkin huipputuote muutenkin kauneudenhoidossa. Aloevera kosteuttaa ihoa imemällä kosteutta ilmasta ja lukitsemalla ihoon, joten tämän vuoksi loistava tuote myös kuivaihoiselle. Lisäksi se parantaa ihon kimmoisuutta ja antaa iholle pehmeän tunteen. Aloevera sopii hyvin herkkäihoisen käyttöön. Toki esteitäkin käytölle on, mutta vain yksi eli allergia itse aloeveralle. Itse urani aikana en montaa aloeveralle allergista tiedä, mutta kyllä toki niitäkin ihmisiä on jotka eivät aloeveraa siedä.


Mikäkö sitten olisi tämän blogitekstin yhteenveto? No itse ainakin asiaan paremmin nyt perehtyneenä voin todeta, että en ole turhaan uskonut aloeveran hyviin vaikutuksiin ihonhoidossa. Jos tuote ollut käytössä jo esihistoriallisesta ajasta tähän päivään edelleen suurta suosiota kantaen, ei kyseessä voi olla huono tai haitallinen tuote.

Sokeroinnin iloja 😍

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00 
×