mies ja varjo
Somekoulutukset kohdasta löydät linkit Instagram tallenteisiin.

Sokerointi kesällä

Kesä on ehdottomasti sokerointien kulta-aikaa olipa sitten kyseessä kotisokerointi tai hoitolassa tehty sokerointi. Hoitolassa tekijä todennäköisesti on tehnyt sokerointeja jo pitkään tai ainakin saanut siihen koulutuksen, kun taas sokerointi kotona voi olla tekijälle se ensimmäinen kerta. Kokeneet kotisokeroijat ovat kesän kuumilla samassa tilassa kuin ammattilaiset eli osaavat käsitellä sokerointimassoja.

Sokerointi kesällä ei kuitenkaan ole mahdoton tehtävä aloittelijallekaan, joskin kesä tuo omat haasteensa. On hyvä muistaa, että sokerointimassojen toimivuuden kannalta ihannehuoneenlämpö on 21-23 astetta, joten monella asunnot ovat selkeästi tätä lämpiä kesällä kuin talvella.

Miksi kesä tuo haastetta sokerointiin kotona?

Sokerointi kotona on kokoajan lisännyt suosiotaan ja kiinnostus sokerointia kohtaan lisääntyy kesän helteillä. Kokeneelle kotisokeroijalle kesän kelit ei tuota päänvaivaa, mutta aloittelija tilanne voi olla eri. Sokeri sulaa, hiki tulee, sokeri jumittaa ja kiukku nousee.

Kesä lisää sokeroinnin harjoitteluun haastetta lämpimän ilman, kosteuden ja myös kehon lämmön myötä. Mikä voi vielä olla yllätys, suurin haasteen tuoja on tuo huoneilma korkeampi kosteus talveen verrattuna. Sokerointimassat sisältävät vettä ja kun siihen lisätään ympäristön kosteus on tilanne harjoittelijalle haastavampi, mutta ei toki mahdoton. Käydään siis tässä blogissa näiden haasteiden kimppuun

Sokerointitila

Valitse sokerointiin asunnon viilein tila ja kylpyhuone on joka vuodenaikaan huonoin valinta, muista se kosteus joka kylppärissä vallitsee kuitenkin ympäri vuoden. Jos mahdollista viilennä huonetta ennen kuin aloitat sokeroinnin.

Jos viilennys ei onnistu ota lähellesi tuuletin puhaltamaan suoraan sille ihoalueelle mitä sokeroit. Tuuletin ei jäähdytä, mutta se liikuttaa ilmaa ja samalla kuivattaa ihoa ja puhaltaa kosteutta pois sokeroinnin aikana. Jälleen siis törmätään siihen kosteuteen, mutta puhalletaan se tuulettimen avulla ”taivaan tuuliin”.

Sokeroinnin ajankohta

Sokerointi kesällä kannattaa helteiden aikaan ajoittaa iltaan tai kun teet sokeroinnin itse kotona, kukapa estää tekemästä sitä vaikka pikkutunneilla. Illasta on myös helpompi viilentää sokeroitavaa tilaa ja samalla sun oma keho on ehtinyt hieman jäähtyä päivän paahteesta.

Sokeroitava ihoalue

Ennen sokerointia iho tulee yleisestikin puhdistaa huolella, jottei siinä ole rasvojen tai kesällä aurinkovoiteiden jäämiä tai muuta epäpuhtautta, joten suihkun kautta sokeroimaan. Kesäkelillä voit suihkussa lopuksi ottaa hieman viileämmän suihkutuksen alueelle, jota olet alkamassa sokeroimaan.

Lisäksi voit ottaa kylmäpakkauksen lähellesi sokeroinnin ajaksi, jolloin voit välillä viilentää sokeroitavaa ihoa, jos iho edelleen hohkaa lämpöä. Ja mikä tahansa pakastevihannespussikin ajaa tämän kylmäpakkauksen asemaa, joten varmasti pakkasesta jotain löytyy.

Sokeroinnin kulku

Kesäkelillä sokerointimassaa ei välttämättä tarvitse lämmittää ollenkaan. Kokenut sokeroija jo tietää miten massat käyttäytyvät talvella ja kesällä eli osaavat säätää massan lämmitystä keleihin ja sokeroitavaan alueeseen sopivaksi. Kun taas sokerointia harjoittelevan kannattaa lähteä liikkeelle ensin ihan lämmittämättömällä massalla. Lämmitä massaa sitten, kun tekniikkasi on harjaantunut. Talvella sokerointimassaa voi harjoittelijaki heti alkuunkin hieman lämmittää, koska silloin huoneilman lämpötila on matalampi ja se huoneen kosteuspitoisuuskin on huimasti kesään verrattuna alhaisempi.

Käsineet ehkäisevät käden lämmön ja kosteuden siirtymistä sokerointimassaan, jälleen se kosteus on se eniten massaan vaikuttava tekijä. Joten tämänpä vuoksi suosittelen opettelemaan sokeroimaan käsine kädessä. Toki toinen vaihtoehto on lastatekniikka, jota osa ”pitkäkyntisistä” suosii. Eli jos olet kuumakalle käsistäsi ja käsine tuntuu hankalalta käyttää voi lastan käyttö olla sun ratkaisu. Vinkkinä tähän, jos lasta tuntuu sun jutulta kurkkaa tämän blogitekstin jälkeen mun blogiteksti Sokerointi pitkillä kynsillä.

Yhteenvetona siis on, että talvella sokeroinnin opettelu on kelien puolesta helpompaa. Toki silloin karvanpoisto ei välttämättä tunnu ajankohtaiselta, mutta kun sokeroit itse kotona kannattaa sokeroinnin hyötyjä ajatellen harkita sitä ympärivuotista sokerointia. Karvankasvu vähenee, karva ohenee, sokerointiväli pitenee ja kruununa kakun päällä tekniikkasi kehittyy ja olet Pro kotisokeroinnissa.

Jos nyt kesän kuumilla olet saanut viileiden alueiden sokeroinnin haltuun kuten esimerkiksi säärten sokeroinnin, uskallat varmasti talvikeleillä siirtyä haastavammille, lämpimämmille sokerointialueille.

Loppukaneettina voikin todeta, että koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa sokerointi haltuun oli sitten kesä tai talvi.

Sokeroinnin Iloja.

×