kynnet ja karva blogi
Somekoulutukset kohdasta löydät linkit Instagram tallenteisiin.

Sokerointi pitkillä kynsillä

Katso IG Tallenne

Sokerointi pitkillä kynsillä itse tehtynä kotona onnistuu kyllä, mutta varsinkin todella pitkien kynsien kanssa sokerointitekniikka ei ole ihan sama kuin lyhytkyntisellä. Osalle meistä kuitenkin pitkät kynnet ovat rakkaita ja kuuluu omaan identiteettiin eikä niistä halua luopua suin surminkaan, mutta samalla halutaan tehdä sokerointi itse kotona.

Allekirjoittanutkin omistaa rakennekynnet ja niistä en ole valmis luopumaan. Tosin ei niin pitkät, että vaikuttaisi itsellä sokerointiin. Kynnet on kuitenkin itsellänikin tulleet jäädäkseen, koska koko sairaanhoitajaurani ajan (20 vuotta siis) ihailin aina naisia joilla oli ihanat, pitkät kynnet, kun itsellä sellaisia ei työn vuoksi saanut olla.

Pitkät kynnet voivat tuoda välillä haasteita arjessa toimimiseen ja sokerointi ei välttämättä ole ainoa asia jossa joutuu välillä miettimään miten pitkien kynsien kanssa pelata. Käydään nyt tässä blogissa läpi sokerointi pitkillä kynsillä.

Miten pitkät kynnet vaikuttaa sokerointiin?

Sokeroinnissahan sokerointimassan levitys iholla tapahtuu sormenpäillä, vähän kuin raapisit itseäsi. Pitkillä kynsillä sormenpäät eivät osu ihoon, vaan ainoastaan kynnet. Toki kynsilläkin levityksen voi tehdä, mutta koska mitä pitemmät kynnet sitä enemmän sokeroidessa tulee kynsiin kohdistuvaa painetta ja vääntöä, joka puolestaa voi aiheuttaa ikävää tunnetta ja kipua. Ainakin silloin jos sokeroi isompia alueita kerralla.

Brassisokeroinnissa sokerointi pitkillä kynsillä ei välttämättä ole ongelma, koska kyseessä kuitenkin suhteellisen pieni alue.

Toisekseen kuten varmasti ainakin meidän rakennekynsien käyttäjillä kynsiteknikot aina aika-ajoin muistuttavat, että kynnet eivät ole työkalu. Tästä itsekin aina välillä kuulen ja joka kerta lupaan asian huomioida arkisissa askareissani, välillä siinä onnistuen ja toisinaan taas tuppaa ohje unohtumaan.

Pitkät kynnet eivät kuitenkaan ole este sokeroida itse kotona, joten käydään nyt läpi kaksi eri vaihtoehtoa miten sokerointi kotona onnistuu itse tehtynä ”pitkäkyntisenä”.

Sokerointi pitkillä kynsillä käsin

  1. Jos sokerointimassa tuntuu liian kovalta ottaa pakkauksesta, lämmitä sokerointimassaa mikrossa tai vesihauteessa oman taitotason ja sokeroitavan alueen mukaan. Aloittelijana lämmitys 10-20sec(täysi pakkaus) ja kun taito karttuu voit lämmittää enemmän. Toki alueellakin on merkitystä eli viileille alueille massaa käytetään lämpimämpi ja lämpimille alueille taas viileämpi massa.
  2. Puhdista iho normaalisti desinfiointiainella ennen sokerointia.
  3. Ota sokerointimassa pakkauksesta sormenpäillä/kynsillä purkin keskustasta käsi ns. kauhamaisessa asennossa.
  4. Aloita sokerointi. Tee levitykset kämmenen ulkosyrjälle eli käytännössä pikkusormi tekee levitystyön. Kolme levitystä, viimeinen aikaisempien kertojen yli ja sitten irroittelut.
  5. Sokerointi etenee muuten ihan normaalisti sokerointiohjeiden mukaan, mutta koko sokerointi levitykset/irroitukset tehdään kämmenen ulkosyrjällä.

Jos tämä tekniikka tuntuu hankalat ja liian raskaalta, varsinkin pikkusormelle voi olla kuormittavaa isoilla alueilla, on sulla käytössä toinenkin vaihtoehto.

Sokerointi pitkillä kynsillä lastalla

Spaattelitekniikassa ei juurikaan ole suuria eroja käsin tehtävään sokerointiin, koska sokerointi itsessään tehdään samalla tavalla kuin kädelläkin eli levitykset vastakarvaan ja irroitus myötäkarvaan. Mutta muutama juttu pitää huomioida, kun spaattelilla sokeroidaan

  1. Lämmitä heti harjoitteluvaiheessakin massaa tuo n.10-20 sekuntia, koska lastalla sokerointimassan ottaminen pakkauksesta ei muuten onnistu. Taitotason karttuessa lämmitysaikaa voi sitten pidentää saman säännön mukaan kuin kädelläkin sokeroidessa.
  2. Desinfioi iho normaalin ohjeen mukaan ennen sokeroinnin aloittamista.
  3. Ota sokerointimassaa spaattelilla pakkauksen keskustasta pyörittämällä sitä spaattelin ympärille. Alussa, kun spaattelitekniikkaa harjoittelee, kannattaa lähteä pienellä sokerointimassa määrällä liikkeelle.
  4. Aloita sokerointi eli teet spaattelilla ihan normaalin sokerointitekniikan mukaisesti levitykset ja irroitukset. Tässä spaattelitekniikka ei millään muoto eroa kädellä tehtävästä sokeroinnista.
  5. Etene sokerointi loppuun saakka normaalin sokerointitekniikan mukaisesti.
  6. Kun valmista, irroita käytetty sokerointimassa spaattelista työntämällä sormin enin osa massaa pois ja käytetyn massan voit laittaa halutessasi biojätteisiin. Spaatteliin kiinni jääneen lopun sokerointimassan huuhtelet kuumalla vedellä ja jätät spaattelin kuivumaan ja odottamaan seuraavaa sokerointikertaa

Loppukaneettina voikin todeta ettei pitkät kynnet ole este tehdä sokerointi itse kotona. Ja mainittakoon, että spaattelitekniikka sopii myös niille sokeroijille, joilla on todella lämpimät kädet ja käsineiden kanssa sokerointi tuntuu liian haastavalta.

Sokeroinnin Iloja😍

×