Ihonhoito

Ihonhoito sokerointien välissä

Iho, meidän tärkein suoja ulkomaailmaa vastaan

Iho on ihmisen suurin elin, vaikka sitä toki voi olla vaikea mieltää elimeksi. Sehän vain on meidän ”päällä”. Ihon tärkein tehtävä on todellakin suojata meitä ”pahaa” ulkomaailmaa vastaan. Se pitää kaikki pöpöt poissa meidän ihonalaiselta elämältä. Toki iholla on myös paljon muita tehtäviä mm. se toimii meidän verivarastona, lämmönsäätelijänä jne.

Tämänpä vuoksi ihosta huolehtiminen on aina tärkeää ja sen terveenä pitäminen vaatii välillä vaivaakin. Toki jos olet esimerkiksi atoopikko kuten allekirjoittanut, vaatii ihosi vieläkin enemmän hellää huolenpitoa.

Ihonhoito sokerointien välissä – Miksi?

Sokeroinnissa ihokarva poistetaan karvan luonnolliseen kasvusuuntaa karvatupesta. Sokerointia tarvitseekin tämän vuoksi tehdä paljon harvemmin kuin esim. sheivaus. Ajellessahan karva vain katkaistaan. Sokerointi siis kuormittaa ihoa reilusti sheivausta vähemmän. Sheivaustahan moni joutuu tekemään lähes päivittäin, kun taas sokerointiväli karvankasvusta riippuen on kolmesta viikosta eteenpäin.

Vaikka sokerointi onkin muihin karvanpoistomenetelmiin nähden paljon hellävaraisempi ei sekään sulje pois ihonhoitoa karvanpoiston välissä. Ihokarva kun on siitäkin veikeä kaveri vaikka et tekisi karvoillesi yhtään mitään voi ihokarva siitä huolimatta kasvaa ihon alle. Sokerointi tosiaan muihin menetelmiin nähden altistaa vähemmän karvan sisäänkasvulle. Ihokarva kun irroitetaan karvatupesta kokonaan sen luonnolliseen kasvusuuntaan eikä vain katkaista ihon pinnasta.

Sokeroinnin aikana poistetaan samalla kuollut, kuiva ihosolukko. Sokerointien välissäkin tämän solukon poistaminen on tarpeen, koska kuiva ihosolukko voi tukkia karvatupen, joten karva ei pääse kasvamaan pintaan vaan lähtee liukumaan ihon alle.

Kuiva iho on pahasta. Kun iho kuivuu se kutisee, joka jo itsessään on todella ikävä ja kiusallinen vaiva. Tällöin ihosi jo kovasti hälyttää, että jotain tarvitsisi tehdä. Ihokarvan sisäänkasvua ajatellen kuiva iho lisää riskiä, että karva tosiaankin jää ihon pinnan alle. Se ikäänkuin liukuu iho pinnan alla, kuin olisi jäänyt ohuen jääkerroksen alle.

Ihonhoito sokerointien välissä – Miten?

Rasvaa ihosi säännöllisesti. Olitpa sitten poistanut karvasi tai et. Toki sokeroitua ihoa on oikeastikin miellyttävämpi rasvata, kun rasva ei kulje ihokarvan päällä. Ihon rasvauksen voit aloittaa n. vuorokauden kulutta sokeroinnista. Heti sokeroinnin jälkeen Aloevera geeli rauhoittaa ihon. Rasvaa ei siis laiteta ennen kuin karvatuppi sulkeutuu eli palautuu ennalleen ja siihen menee se puolisen vuorokautta.

Kuori ihosi säännöllisesti kerran tai kahdesti viikossa. Kuorintatapa on toki makuasia, mutta itse suosin kinnasta, koska näin en altista ihoani turhille kemikaaleille. Ja varsinkin kun mennään alakertaan en kyllä ainakaan itse noille herkille limakalvoille mitään ylimääräistä laittaisi. Alakerran kuorinnan jälkeen laita aina ensimmäisenä tippa aloevera geeliä ja sitten vasta iholle kosteusvoide. Huomioi, että myös alakerran iho nauttii kosteusvoiteesta.

Ja sitten viimeisenä, mutta ei toki vähäisimpänä. Muista juoda riittävästi vettä. Litratolkulla sitäkään ei ole järkevää eikä myöskään terveellistä juoda. Janon tunne on hälytysmerkki kuivumisesta, joten jos näin käy kiinnitä huomiota veden juomiseen.

Ihonhoidon kolme kulmakiveä sokerointien välissä

Tiivistettynä siis yksinkertaisuudessaan kolme asiaan mitkä kannattaa sokerointien välissä ihon hyvinvoinnin kannalta hoitaa. Kuori, kosteuta ja juo riittävästi vettä.

Sokeroinnin Iloja 😍

×