Talvisokeri
Somekoulutukset kohdasta löydät linkit Instagram tallenteisiin.

Sokerointi talvella – Turhaa touhua vai onko?

Ihan ensimmäisenä vastaan otsikon kysymykseen. Ympärivuotinen sokerointi on todellakin kannattavaa hommaa, jos olet päässyt sokeroinnin makuun. Tämänpä vuoksi sokeroinnin opettelu ja sokerointi itse kotona tehtynä säästää pitkän pennin rahaa. Sokerointi talvella voit tuntua hoitolassa käytynä kukkarossa ja sitä kautta turhalta touhulta.

Karvojenpoistosta päätät sinä itse

Kuten kaikissa muissakin sua itseäsi ja sun kehoa koskevissa asioissa päätös on tietysti aina sulla itselläsi. Tämä pätee myös ihokarvanpoistoon ja tietysti sitäkautta myös sokerointiin. Jos karvat eivät sua itseä häiritse niin älä ihmeessä tee niille mitään. Tai sitten jos haluat karvoista eroon vain kesäaikana voit vallan hyvin talvella sokeroinnin unohtaa. Tämän päätöksen myötä toki tyydyt myös siihen, että et saavuta sokeroinnin tuomaa hyötyä koskien ihokarvan kasvua.

Ympärivuotisen sokeroinnin hyödyt

Kuten varmasti monessakin yhteydessä olet jo kuullut on ympärivuotisella sokeroinnilla paljon etuja. Mutta käydään ne nyt vielä läpi. Säännöllisellä sokeroinnilla saavutat siis seuraavat hyödyt:

1. Karvankasvu vähenee

2. Karva ohenee

3. Sokerointivälit pitenevät yllämainittujen seikkojen vuoksi

4. Sokerointitekniikkasi pysyy yllä ja sokeroinnista tulee nopea karvanpoistomenetelmä kaikille ihoalueille

Ainakin mun mielestä nämä seikat tukevat hyvin vahvasti myös sokerointia talvella. Kannattaa myös muistaa, että sheivaus ärsyttää ihoa toistuvasti lyhyen ajan sisällä, kun taas sokerointia tehdään paljon harvemmin. Ja se sänki sheivauksen jälkeen, sokeroinnilla sen saa unohtaa.

Sheivaus talvella ja sokerointi kesällä

Jos kuitenkin päädyt siihen, että sheivaat talvella tai annat ihokarvojen vain kukoistaa, mutta kesäksi haluat sokeroida sileän pinnan kannattaa sun huomioida muutama seikka.

Pitkän sokerointitauon jälkeen ihokarvan on pakko antaa kasvaa hieman pidemmäksi eli n. 5mm pituisiksi, jotta sokerimassalla on kunnolla tarttumapintaa, koska karva on hyvin kiinnittynyt karvatuppeen talven sokerointitauon aikana. Tämä tarkoittaa käytännössä noin 10-14 päivän taukoa sheivauksen jälkeen. Toki yksilölliset seikat vaikuttavat ihokarvan kasvuun. Liian pitkää karvaa ei taas käytännössä olekaan. Toki esimerkiksi alakerran tai kainaloiden karvoitusta voi ennen sokerointia hieman lyhentää, jos karva hyvin pitkää. Se helpottaa sokerointia varsinkin kivun osalta.

Aloita sokerointi kuitenkin hyvissä ajoin keväällä, jotta kesään mennessä karvankasvu tasoittuu. Ihokarva kasvaa sykleinä eli sillä on kasvuvaihe, lepovaihe ja irtoamisvaihe. Jokainen ihokarva siis elää omaa elämäänsä. Koska sokerimassa irroittaa myös lyhyttä karvaa ajoissa aloitettu sokerointi tasoittaa karvan kasvurytmiä. Tämä perustuu siihen, että sokerointimassa irroittaa eri karvuvaiheessa olevia karvoja. Toki ensimmäisellä kerralla karvalta vaaditaan pituutta, jotta se irtoaa kunnolla karvatupesta, joten karvankasvun tasoittumiseen vaaditaan muutamia sokerointikertoja.

Aasinsiltana tähän sokerointi talvella ajatukseen voin kuitenkin todeta, että jos lasketaan ne kuukaudet joiden aikana mietit sokeroidako vai ei, niin kyseessä on todennäköisesti 6 kk eli käytännössä voidaan ajatella, että kyseessä on kuusi sokerointikertaa joiden tekemistä mietit. Se on toki varsinkin rahallisesti paljon jos kaiken sokeroinnin teettää hoitolassa, mutta mitäpä jos vain sokeroisit kaikki ihoalueet itse kotona?

Sokeroinnin iloja sokerointiin talvellakin.

×