Katso IG tallenne. Tätä Liveä oli muuten mielenkiintoista tehdä ja kommelluksiltakaan en välttynyt.

Kuulostaako epätoivoiselta toteuttaa? Sitä se ei kuitenkaan ole, mutta toki kyseessä kuitenkin on se sokeroinnin ”Aatelinen”, jos näin voi sanoa. Avaan tässä blogissa mun ajatukseni miesten brassisokeroinnista ja käyn samalla myös läpi miten miesten brassisokerointi tehdään kotioloissa.

Syy miksi tätä asiaa haluan käsitellä on yksinkertaisesti se, että tämän päivän miehet ovat myös kiinnostuneita sokeroinnista, mikä musta on hienoa juttu, koska ei itsestään huolehtiminen ja mm. sokerointi ole yksistään naisten etuoikeus.

Miesten brassia tekeviä hoitoloita on vähän. Syitä tähän varmasti on monta, mutta uskon, että yksi syy on se, että alue ei ole ihan helpoimmasta päästä. Eihän lähes kaikki sokerointia tekevät hoitolat tee naisten brassejakaan ja kuten sokeroinnissa yleensäkin, sokerointi kotona on paljon hoitolassa tehtyä sokerointia edullisempaa, joten pysytään siis tässä blogiosuudessa kotona.

Mitä miesten brassisokerointi tarkoittaa?

Kuten naistenkin brassisokeroinnissa sama pätee miesten kohdalla eli alakerran karvoitus poistetaan kokonaan. Toki niin naisilla kuin miehillä on omia variantteja eli joku haluaa jättää kiitoradan ja toinen karvat pepun puolelle (Naisista kylläkin varmaankin kaikki poistavat myös ne pepun puolen karvat).

Alakerran yläosan tekeminen on siis ihan sama naisilla ja miehillä. Loppu onkin sitten miesten brassisokeroinnin kohdalla haastavampaa, johtuen anatomisista eroista naisten kanssa. Miehillä on kuitenkin enemmän tuota sokeroitavaa aluetta alakerrassakin, joka lisäksi varustettu suhteellisen ohuella iholla.

Miten miesten brassi tehdään?

Aloita ensinnäkin sokeroinnin harjoittelu vaikka vatsan alueelta, jos et halua harjoitella käsivarteesi tai sääreesi. Vatsan alue on kuitenkin helpompi kuin tuo alempi osa ja myös tuntoreseptoreita on tällä alueella vähemmän eli ei käy niin kipeää.

Varaudu, kun siirryt alemmaksi niin ainakin ensimmäinen kerta varmasti sattuu, mutta usko mua seuraavat kerrat on sitten helpompia kunhan uusit alussa sokerointia n.2-3 vk välein, jolloin karvaa on vähemmän. Ajan kuluessa ja useamman toiston jälkeen karvankasvu vähenee ja karva ohenee, joten sokerointivälitkin pitenevät, kuten säännöllisessä sokeroinnissa yleensäkin tapahtuu.

Ennen sokerointia ihoalue kannattaa kuoria kuorintakintaalla 1-2 pv ennen sokerointia. Ennen kuin alat sokeroida käyt tietysti pesulla. Valitse sokerointitilaksi muu paikka kuin kylppäri, koska sitä en yleisestikään suosittele oikeaksi paikaksi sokerointiin tilan lämmön ja kosteuden vuoksi.

Hyvässä tilassa on myös riittävästi valoa. Miehen brassisokerointi on helpointa tehdä peilin edessä seisten, jolloin näet kunnolla mitä teet. Toki itse sitten kuitenkin valitset sen itsellesi parhaan asennon missä sokeroit.

Miesten brassisokerointi vaihe vaiheelta

 1. Desinfioi iho desinfiointiaineella. Meidän desinfiointiainetta voit huoletta suihkuttaa koko sokeroitavalle alueelle eli limakalvojen aluetta ei tarvitse varoa.
 2. Käytä Bentoniittisavea reilusti ja lisäile sitä koko sokeroinnin ajan. Bentoniittisavi kuivattaa alueen kosteutta ja tällä alueella iho ohutta ja karva paksua, joten saven käyttö suojaa iho tällä herkällä alueella. Bentoniittisavemme ei tuki massaa, mutta helpottaa taatusti tekemistä
 3. Ota sokerimassaa hanskakädellä n. luumun kokoinen määrä ja ainakaan alussa älä lämmitä sokerimassaa ollenkaan. Kun taito karttuu voit lämmittää sokerimassaa joko mikrossa tai vesihauteessa
 4. Tee lyhyitä levityksiä n. 3-5 cm ja tee levitykset rauhallisella liikkeellä. Nopea levitys sattuu, trust me. Toista levitykset n. kolme kertaa.
 5. Kiristä ihoa napakasti koko ajan, niin levityksen kuin irrotuksen aikana. Me kuitenkin kumpikin tiedämme, että iho alakerran alueella on ohutta ja löysää.
 6. Levitä viimeinen levityskerta eli se kolmas levitys aikaisempien kertojen yli ja sitten napakka, nopea irroitus n. 45 asteen kulmassa. Tiedän, että tämä tuntuu, mutta rohkeasti vain uuteen kohtaan ja älä unohda bentoniittisavea.
 7. Pepun puoli onkin sitten se oma temppunsa. Miehillä karvoitus on tällä puolella yleensä naisen karvoitusta vahvempaa ja sitä on enemmän. Nyt on paljon kiinni omasta notkeudesta. Tämä ei ole naisillakaan se helpoin puoli. Alkuvaiheessa vaikka tyytyisinkin vain etuosaan sokerointiin. Mutta jos apujoukkoja kotoa löytyy, niin ei muuta kuin apulainen hoitamaan tämä puoli. Samalla sokerointiohjeella siis tämänkin puolen kanssa.
 8. Kun alue sokeroitu niin sitten suihkuun.
 9. Levitä aloevera geeli koko sokeroidulla alueelle. Muutama pisara riittää. Laita aloevera geeliä vielä illalla ennen nukkumaan menoa ja vielä seuraavana aamuna suihkuta alakerta ja laita aloevera geeliä
 10. Nauti lopputuloksesta
 11. Kuori sokeroitua aluetta kuorintakintaalla sokerointien välissä 1-2 krt. viikossa eli tämä pätee kaikille sukupuolesta riippumatta. Heti kuorinnan jälkeen laita aloevera geeli. Muina päivinä levitä iholle tuoksutonta kosteusvoidetta.

Ja huomio, jos sokeroinnin jälkeen löydät pari karvaa älä taistele alueella sokerin kanssa, vaan pinsetit käyttöön ja niillä ne muutama karva pois. Turha koko ihoa on parin karvan takia rasittaa.

Koska haluan avata tämän kokonaan miehiä ajatellen kertaan vielä tässä mitä pitää välttää sokeroinnin jälkeen puolenvuorokauden ajan.

Sokeroinnin jälkeen vältä puoli vuorokautta:

 1. Ei saunaan
 2. Ei hikiliikuntaa
 3. Ei uimaan
 4. Ei tukkivaa rasvaa, aloevera geeli riittää
 5. Ei intiimiä kanssakäymistä

Sokeroinnissa karva irrotetaan karvatupesta ja karvatuppi sulkeutuu puolen vuorokauden aikana. Hikoilu ja hankaus aiheuttavat tulehdusriskiä, kun karvatuppi on avoinna.
Puoli vuorokautta on lyhyt aika, joten maltat kyllä odottaa.

Sokeroinnin Iloja 😍

×